$5 млн хабаря: НАБУ завершило заочне слідство стосовно Злочевського

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів розслідування стороні захисту колишнього очільника Мінекології.
Микола Злочевський

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили заочне розслідування за підозрою колишнього міністра екології Миколи Злочевського в організації підкупу керівництва НАБУ і САП за 5 млн доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«27 жовтня у справі про можливу співучасть в наданні неправомірної вигоди заступнику генерального прокурора-керівнику САП, підозрюваним у якій є колишній міністр екології, стороні захисту детективами НАБУ повідомлено про відкриття матеріалів досудового розслідування та можливість ознайомитися з ними, починаючи з 28 жовтня. З огляду на здійснення щодо підозрюваного спеціального досудового розслідування, про відкриття матеріалів поінформовано його захисника», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

До цього НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабаря Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, Андрій Кіча, Олена Мазурова та Микола Ільяшенко намагалися підкупити керівників антикорупційних органів, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Наразі справа щодо трьох фігурантів розглядається в антикорупційному суді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: