Хабар сільському голові: суд допитає свідка з Угорщини

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про звернення із запитом про надання міжнародної правової допомоги.

Вищий антикорупційний суд планує допитати свідка з Угорщині у справі за обвинуваченням голови Битицької сільської ради Сумської області Юрія Цаплієнка та адвоката Віктора Зацепіна в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 27 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор САП звернувся до антикорупційного суду з клопотанням про те, аби звернутися до Міністерства юстиції, а воно звернулося до Угорщини із запитом про надання міжнародної правової допомоги щодо допиту свідка по відеоконференції. Судді клопотання задовольнили.

«Клопотання прокурора про звернення із запитом про надання міжнародної правової допомоги щодо допиту свідка – задовольнити. Звернутись до Міністерства юстиції України для направлення запиту до Угорщини про надання міжнародної правової допомоги, а саме: організації проведення допиту свідка обвинувачення в режимі відеоконференції з приміщення відповідної установи Угорщини», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, у квітні 2016 року, голова Битицької сільради Цаплієнко висунув вимогу фізичній особі-підприємцю про передачу йому неправомірну вигоду в сумі 120 тисяч доларів за позитивне вирішення питання про передачу йому у користування земельних ділянок розміром близько 600 га. Тож Цаплієнко за попередньою змовою групою осіб із адвокатом Зацепіним 4 травня 2016 року одержав від підприємця частину неправомірної вигоди в сумі 1000 доларів, а у подальшому одержав іншу частину неправомірної вигоди в сумі 2,53 млн грн.

Нагадаємо, Верховний суд залишив чинним ще один обвинувальний вирок антикорупційного суду. Раніше апеляція ВАКС залишила конфіскованим дохід народного депутата Іллі Киви від жомової ями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: