ВАКС не затвердив угоду з обвинуваченим у дачі хабаря голові Фонду держмайна

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у затвердженні угоди між прокурором САП і колишнім посадовцем одного з обленерго.
Дмитро Бабич

Вищий антикорупційний суд не затвердив угоду про визнання винуватості з колишнім першим заступником генерального директора «Миколаївобленерго» Дмитром Бабичем, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у спробі підкупу голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«22 вересня колегія суддів Вищого антикорупційного суду відмовила у затвердженні угоди про визнання винуватості щодо особи (Дмитра Бабича – ред.), обвинуваченої за ч. 4 ст. 369 КК України. Перевіривши угоду про визнання винуватості, колегія суддів відмовила в її затвердженні з огляду на суперечність її умов закону про кримінальну відповідальність, кримінальному процесуальному закону, а також невідповідність інтересам суспільства», – інформує суд.

На думку суддів, у цій справі немає суспільного інтересу в забезпеченні швидшого досудового розслідування, оскільки розслідування провадження закінчено, а обвинувачений до передачі справи до суду не надавав щодо себе викривальних показань. Колегія вказала, що обвинувачений Бабич обізнаний щодо джерел отримання неправомірної вигоди та можливостей систематичного незаконного збагачення, але йому не погодили додаткове покарання у вигляді заборони обіймати певні посади.

У суді також вважають, що вказана угода направлена не на дотримання інтересів суспільства, а фактично є єдиною метою задоволення приватного інтересу обвинуваченого Бабича у звільненні його від відбування покарання.

Нагадаємо, , 8 грудня 2020 року НАБУ спільно зі САП викрили Бабича на спробі підкупу голови Фонду держмайна Сенниченка. За версією слідства, затриманий запропонував очільнику ФДМУ 100 тисяч доларів за призначення на посаду генерального директора «Миколаївобленерго». Гроші він планував передати двома частинами: 50 тис. дол. до та решту – після призначення.

Заохочуючи керівника Фонду держмайна пристати на свою пропозицію, Бабич пообіцяв йому після призначення щомісячно надавати неправомірну вигоду у 200 тис. дол. як частину «тіньового» прибутку, отриманого на своїй посаді.

Раніше ВАКС визначав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: