ВАКС продовжив слідство у справі про хабар члену Комісії з азартних ігор

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про продовження строку досудового розслідування кримінального провадження.
Євген Гетьман

Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 січня 2022 року строк розслідування справи за підозрою члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотереї Євгена Гетьмана в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 19 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 21 жовтня завершувався строк розслідування справи Гетьмана. Тому детектив НАБУ просив продовжити слідство, оскільки завершити його у встановлений строк не є можливим. Нібито необхідно ще провести низку слідчих та процесуальних дій. Суддя клопотання задовольнила частково.

«Клопотання – задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження до п'яти місяців, тобто до 20 січня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

Як стверджував Гетьман у розмові з агентом НАБУ, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: