Справа експодатківців: обвинуваченій залишили заставу без змін

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання заставодавця про повернення грошей, внесених за обвинувачену.
Наталія Чеботарьова в суді

Вищий антикорупційний суд не повернув гроші, внесені за колишню виконувачку обов'язків начальника Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталію Чеботарьову, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в пропозиції надання хабара.

Таке рішення 28 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

В рішенні вказується, що до суду надійшла заява від заставодавця про повернення внесених грошей за Чеботарьову. Як відомо, суд взяв Чеботарьову під варту з альтернативою 903 860 гривень застави. Пізніше за неї внесли цю суму і підозрювана вийшла із СІЗО. Тож заставодавиця просила повернути їй гроші. Прокурор заперечував, оскільки застава є безстроковим запобіжним заходом.

«У задоволенні клопотання заставодавця про повернення застави, внесеної за обвинувачену (Наталію Чеботарьову – ред.), – відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Чеботарьова разом із своїм першим заступником Мосійчуком запропонували начальнику управління прокуратури Одеської області Михайлу Сербіну щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25 тисяч доларів У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов'язаній із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності, зокрема кримінальної.

Як встановило слідство, лише за листопад 2019 року Чеботарьова разом із Мосійчуком нібито отримали від підприємців 250 тисяч доларів неправомірної вигоди. У жовтні, за даними негласних слідчих (розшукових) дій, вони розставляли на ключові посади своїх людей, щоб потім створити таку схему. Перший транш грошей підозрювана передала Сербіну 13 грудня, який зафіксували детективи НАБУ. Після чого, вона не з'являлася в Одесі протягом місяця під виглядом перебування на лікарняному.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: