Стали відомі результати місцевих виборів у Грузії

Читать на русском
У Тбілісі у другому турі виборів мера після підрахунку 96,2% бюлетенів перемагає кандидат від правлячої партії «Грузинська мрія».
фото: Анадолу

У ЦВК Грузії завершився підрахунок підсумків голосування у другому турі місцевих виборів. Повідомляється, що перемогу у 19 із 20 муніципалітетів здобули кандидати правлячої партії «Грузинська мрія».

Про це повідомляють видання Інтерфакс-Україна та Анадолу.

Зазначається, що «Грузинська мрія» випередила суперників у тому числі й у п'яти самоврядних містах – Тбілісі, Кутаїсі, Батумі, Поті та Руставі.

Згідно з даними ЦВК, у Тбілісі у другому турі виборів мера після підрахунку 96,2% бюлетенів перемагає кандидат від правлячої партії «Грузинська мрія» Каха Каладзе, який набрав 55,5% голосів.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Кандидат від опозиційної партії «Єдиний національний рух» (ЄНД) Ніканор Мелія набрав у столиці Грузії 44,5% голосів.

У єдиному Цаленджихському муніципалітеті на заході Грузії перемогу у виборах отримав кандидат від опозиційної партії «Єдиний національний рух» Гіоргій Харчілава.

Тим часом у ніч на неділю лідери ЄНД заявили, що не визнають результатів другого туру місцевих виборів, оскільки їх сфальшували влада. У неділю опозиціонери мають намір оголосити про подальші протестні дії.

Нагадаємо, що у МЗС Грузії прокоментували питання екстрадиції Саакашвілі до України.

Раніше, прем’єр Грузії відреагував на інформацію про підготовку «вбивства» Саакашвілі.

Також сьогодні відбуваються вибори мера Харкова. «Слово і діло» повідомляло, що потрібно для голосування на виборах мера Харкова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: