Денісова приїхала до Саакашвілі до грузинської в'язниці

Читать на русском
Омбудсмен Людмила Денісова приїхала до в'язниці до затриманого в Грузії Міхеїла Саакашвілі для перевірки стану його здоров'я.
facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова приїхала у в'язницю до Руставі до затриманого у Грузії третього президента країни Міхеїла Саакашвілі для перевірки стану його здоров'я.

Про це вона сама повідомила вранці у середу, 27 жовтня, у Facebook.

Пан або пропав: навіщо Саакашвілі повернувся в ГрузіюПовернувшись до Грузії, Міхеїл Саакашвілі прогнозовано потрапив до в’язниці. Водночас, чи не є такий крок заздалегідь виграшною ланкою у передвиборчій стратегії політика – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Починаю відвідування громадянина України, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі у пенітенціарній установі №12 міста Руставі (Грузія) з метою перевірки умов утримання, стану його здоров'я та надання медичної допомоги», - написала вона.

Напередодні Денісова зустрілася із адвокатами Саакашвілі.

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року Саакашвілі прибув до Грузії. Його затримали у Тбілісі. Нині він у в'язниці в Руставі. Там Саакашвілі оголосив голодування, його стан здоров'я погіршився. Саакашвілі зробили переливання крові.

Саакашвілі обіймав посаду президента Грузії два терміни поспіль – у 2004–2013 роках. Незабаром після звільнення з посади президента він залишив країну.

З червня 2020 року Саакашвілі перебуває на посаді голови Виконавчого комітету з реформ України.

У Грузії Саакашвілі засудили до трьох років позбавлення волі.

У Мін'юсті заявили, що Україна намагатиметься забрати Саакашвілі із в'язниці у Грузії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: