У Грузії планують імітувати заколот із метою ліквідації Саакашвілі – адвокат

Читать на русском
У тюремній лікарні планують імітувати заколот із метою ліквідації експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі.

У тюремній лікарні планують імітувати заколот із метою ліквідації експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі.

Про це заявив адвокат колишнього президента країни Ніка Гварамія, повідомляє видання Новини - Грузія.

Саакашвілі продовжує голодування в Руставській в'язниці вже 24 день. Лікарський консиліум, сформований при МОЗ Грузії, рекомендує перевести його до багатофункціональної клініки змішаного типу. У Мін'юсті згодні госпіталізувати експрезидента до лікарні глданської в'язниці в Тбілісі, наполягаючи, що вона підходить для голодуючих в'язнів.

«Переведення до тюремної лікарні буде пов'язане із проблемами безпеки і, за нашою інформацією, ці проблеми будуть імітовані чинною владою країни. Буде т.зв. імітований заколот, який завершиться ліквідацією Михайла Саакашвілі», - сказав Гварамія.

Адвокати вимагають, щоб влада в найближчі години вирішили питання госпіталізації експрезидента до багатопрофільної клініки, де зможуть забезпечити безпеку Саакашвілі та подбати про його здоров'я з урахуванням усіх потреб.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Існує ризик зупинки серця. У клініці має бути кардіологічна служба другого рівня. Зокрема, інтервенційна кардіологія, лабораторія ангіокардіологіі, імплантація кардіостимулятора ендокарда, імплантація і катетерна абляція, лікування стенокардії і тромботичних ускладнень», - сказав Гварамія, додавши, що в тюремній лікарні це неможливо.

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року Саакашвілі прибув до Грузії. Його затримали в Тбілісі. Зараз він у в'язниці в Руставі. Там Саакашвілі оголосив голодування, його стан здоров'я погіршився.

Саакашвілі обіймав посаду президента Грузії два терміни поспіль - в 2004-2013 роках. Незабаром після відходу з посади президента він залишив країну.

З червня 2020 року Саакашвілі перебуває на посаді голови Виконавчого комітету реформ України.

У Грузії Саакашвілі засудили до трьох років позбавлення волі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: