Прем’єр Грузії відреагував на інформацію про підготовку «вбивства» Саакашвілі

Читать на русском
Голова уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав маячнею заяву адвоката Ніколоза Гварамії, що влада нібито готує вбивство Міхеіла Саакашвілі.
Фото IPN

Голова уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав маячнею заяву адвоката Ніколоза Гварамії, що влада нібито готує вбивство Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомляє IPN.

Гарібашвілі зазначив, що заява про плановану ліквідацію Саакашвілі в тюремній лікарні – чергова провокація. Він пов’язав її із наближенням другого туру муніципальних виборів.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Ми ще почуємо багато абсурдних, панічних заяв, але я хочу закликати населення заспокоїтися. Як влада може спланувати таку страшну провокацію? Цим вони підтверджують, що готові на таке. Подумали, що б вони зробили, якби були на нашому місці, і вони робили це неодноразово: прямо вбивали, ґвалтували та катували в’язнів. Ніхто не заважає Саакшвілі їсти. Як і усі в’язні, він має повний комфорт. Ми нічим нікого не обмежуємо, навпаки. Хочу сказати, що у нас повністю прозорий процес. У нас постійний цілодобовий моніторинг лікарів. Тому ми вважаємо, що це чергова спроба сценічного виступу, що також закінчиться провалом», – додав Гарібашвілі.

Прем'єр також виключив, що Саакашвілі переведуть у клініку цивільного сектору.

Нагадаємо, адвокати вимагали, щоб влада в найближчі години вирішили питання госпіталізації експрезидента до багатопрофільної клініки, де зможуть забезпечити безпеку Саакашвілі та подбати про його здоров'я з урахуванням усіх потреб. Вони вважають, що у тюремній лікарні планують імітувати заколот із метою ліквідації експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: