Прем'єр-міністр Грузії відреагував на голодування Саакашвілі

Читать на русском
Прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі відреагував на голодування експрезидента Михайла Саакашвілі. За його словами, політик має право на самогубство.

Прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі відреагував на голодування експрезидента Михайла Саакашвілі. За його словами, політик має право на самогубство.

Про це повідомляє Ехо Кавказу.

«Якщо людина шкодить здоров'ю... Навіть більше: за законом людина має право на самогубство. Якщо людина вирішить здійснити суїцид, то вона має право це зробити, але держава, звичайно, не зможе взяти за це відповідальність», - заявив прем'єр Грузії в ефірі телеканалу Імеді.

За його словами, для надання медичної допомоги Саакашвілі створено додаткову групу лікарів.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Цей консиліум організований нами, поприте, що йому, як ув'язненому, надали та надаватимуть повноцінне медичне обслуговування. Проте ми додатково створили групу лікарів, і вони щодня спостерігають. Ми створили для нього повний комфорт, щоби не залишалося питань», - сказав Гарібашвілі.

Він зазначив, що у разі потреби Саакашвілі нададуть допомогу та переведуть до тюремної лікарні. Проте Гарібашвілі виключив можливість переведення Саакашвілі до приватної клініки.

За його словами, це спричинить хаос у Тбілісі, оскільки шанувальники Саакашвілі запланували масові акції біля клініки. Гарібашвілі зазначив, що у такому разі проти активістів доведеться виставити поліцію.

За словами прем'єр-міністра Грузії, Саакашвілі не випустять достроково та не передадуть Україні.

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року Саакашвілі прибув до Грузії. Його затримали у Тбілісі. Нині він у в'язниці в Руставі. Там Саакашвілі оголосив голодування, його стан здоров'я погіршився. Саакашвілі зробили переливання крові.

Саакашвілі обіймав посаду президента Грузії два терміни поспіль – у 2004–2013 роках. Незабаром після звільнення з посади президента він залишив країну.

З червня 2020 року Саакашвілі перебуває на посаді голови Виконавчого комітету з реформ України.

У Грузії Саакашвілі засудили до трьох років позбавлення волі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: