У прокуратурі Грузії розповіли, як Саакашвілі потрапив до країни

Читать на русском
Сьогодні прокуратура винесла постанову по звинуваченню Саакашвілі в незаконному перетині державного кордону Грузії.

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі потрапив на територію країни на вантажівці з молочною продукцією.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Грузії 20 жовтня.

Слідство відновило маршрут його пересування по країні до затримання. Сьогодні прокуратура винесла постанову по звинуваченню Саакашвілі в незаконному перетині державного кордону Грузії.

За даними слідства, увечері 28 вересня судно під назвою «Вільнюс», яке виходило з українського Чорноморська, зайшло до порту Поті. У ніч на 29 вересня з цього судна виїхала вантажівка SCANIA з молочними продуктами, який належить компанії IKA TRANS Ltd. У зоні очікування перед реєстрацією Саакашвілі, за версією прокуратури, пересів із причепа до кабіни, минаючи митний і прикордонний контролі.

Пан або пропав: навіщо Саакашвілі повернувся в ГрузіюПовернувшись до Грузії, Міхеїл Саакашвілі прогнозовано потрапив до в’язниці. Водночас, чи не є такий крок заздалегідь виграшною ланкою у передвиборчій стратегії політика – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Присутність Міхеїла Саакашвілі в згаданому трейлері, де були молочні продукти, підтверджують відеозаписи, зняті з його телефону», - йдеться в повідомленні.

Після того, як вантажівка виїхала з території порту, Саакашвілі пересів до автомобілю Mercedes і виїхав в село Тквірі Абашінского району. Вдень 29 вересня він на мікроавтобусі дістався до Батумі, а ввечері на трейлері SCANIA відправився до Тбілісі.

«У кримінальній справі проведено слідчі і процесуальні дії. Встановлено точний маршрут в'їзду та пересування Міхеїла Саакашвілі в Грузії, вивчені сотні відеозаписів зі 112 камер спостереження, а також камер спостереження приватних компаній», - відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року Саакашвілі заявив, що прибув до Грузії. Його затримали в Тбілісі. Зараз він у в'язниці. Там Саакашвілі оголосив голодування.

Саакашвілі займав пост президента Грузії два терміни поспіль - в 2004-2013 роках. Незабаром після відходу з посади президента він залишив країну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: