Чиновники теж позичають гроші: хто із топпосадовців має найбільші фінансові зобов'язання

Читать на русском

Державні службовці у своїх деклараціях зазначають не лише свої доходи, а й фінансові зобов'язання – кредити, позичені кошти тощо. «Слово і діло» проаналізувало декларації чиновників та пропонує подивитися, хто із топпосадовців має найбільші фінансові зобов'язання.

Хто із топпосадовців має найбільші фінансові зобов'язання, дивіться на інфографіці «Слово і діло».
Фінансові зобов'язання топ-чиновників 2020Слово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Серед міністрів фінансові зобов’язання за 2020 рік задекларували троє: міністр екології Роман Абрамовський, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У декларації Абрамовського у позичених коштах зазначено 4 млн грн – ще з початку 2019 року. В Уруського з початку 2020 року є кредит на суму 1,54 млн грн, з яких вже сплачено 384 тис. грн. У дружини Федорова є заборгованість з оплати перельоту на суму 10,4 тис. євро.

Серед міських голів фінансові зобов’язання задекларовані у мера Львова Андрія Садового: кредит на 408 тис. грн має його дружина.

У мера Хмельницького Олександра Симчишина у декларації також записаний кредит – на 364 тис. грн, з яких виплачено вже 295 тис. грн.

У Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка є позика на суму 7,3 млн грн та договір купівлі-продажу на 6 млн грн.

НАЗК оприлюднило результати повної перевірки декларації Зеленського за 2020 рікНАЗК провело повну перевірку декларації президента Володимира Зеленського за 2020 рік. В ньому немає ознак незаконного збагачення.

Одразу вісім фінансових зобов’язань записано у декларації мера Миколаєва Олександра Сєнкевича. Наприклад, за ним закріплені зобов’язання за договорами страхування на 10,2 тис. євро. На дружину Сєнкевича записаний кредит на суму 303 тис. грн, зобов’язання за договорами страхування на майже 2 тис. євро та оренда будинку на суму 180 тис. грн.

Серед керівників обласних держадміністрацій зобов’язання за договорами страхування є у голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка (104 тис. грн та 1,1 тис. грн).

В очільника Рівненської ОДА Віталія Коваля у декларації значиться поручительство на пів мільйона грн, а також 29 тис. грн виконавчого збору.

За дружиною голови Київської ОДА Василя Володіна значиться позика на 850 тис. грн. У глави Чернівецької ОДА Сергія Осадчука є кредитний ліміт на суму 19 тис. грн, а за главою Кіровоградської ОДА Марією Чорною закріплено два кредити – на 75 тис. грн та 402 тис. грн.

Кілька фінансових зобов’язань також є і у чиновників з Офісу президента. Так, керівник ОПУ Андрій Єрмак у своїй декларації записав кредит на суму 3,3 млн грн, з яких виплачено вже 687 тис. грн.

У заступниці керівника ОПУ Юлії Свириденко у декларації зазначений кредит чоловіка на 467 тис. грн. В іншого заступника, Андрія Смирнова, у декларації є позика на 9,8 млн грн, а у заступника керівника ОПУ Ігоря Брусила – кредит на 175 тис. грн.

Нагадаємо, ексзаступник голови Харківської ОДА не довів НАЗК право власності на біткоїни вартістю 2,1 млн.

Раніше НАЗК завершило повну перевірку декларації міністра розвитку громад Чернишова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: