Нардеп від «Батьківщини» не повідомив НАЗК, що позичив третім особам 18 млн грн

Читать на русском
У 2020 році народний депутат від фракції Батьківщина Віталій Данілов позичив третім особам 18 млн грн, але не зазначив цього у своїй декларації. Про це НАЗК дізналося під час повної перевірки.
Слово і діло

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Віталій Данілов приховав від Національного агентства із питань запобігання корупції те, що позичив третім особам 18 млн грн готівки.

Про це йдеться у висновку НАЗК за результатами повної перевірки декларації Данілова за 2020 рік, передає «Слово і діло».

Відповідно до пояснень для НАЗК, 12 квітня 2021 року він неправильно вказав суму готівкових коштів у розмірі 73 млн 300 тис. грн, не віднявши кошти, позичені третім особам у розмірі 18 млн 518 тис. грн, та написав, що розмір готівки відповідно становить 54 млн 781 тис. грн.

Нагадаємо, у 2019 році Данілов задекларував готівки на 124 млн 940 тис. грн.

Зокрема, депутат не вказав, що він є кінцевим бенефіціарним власником компанії ТОВ «Мобіліті». Також в декларації була відсутня інформація про те, що на його банківському рахунку в АТ «ПУМБ» є 4 231 євро, що за курсом Нацбанку України на 31 грудня 2020 року складало 146 тис. грн.

Окрім цього, декларант не зазначив, що його дочка має право користуватися будинком у Харкові, в якому зареєстрована.

Як працює у парламенті фракція «Батьківщина»Як фракція Батьківщина працює у Верховній раді – скільки законопроєктів подали, скільки обіцянок виконали.

У висновку НАЗК йдеться і про те, що депутат зазначив недостовірні відомості про частку дружини у статутному капіталі італійської компанії Lily Decor S.R.L. – замість суми 10 тис. євро він вказав 10 тис. грн. При цьому, зазначається, що дружина заробила у 2020 році 3 млн грн від зайняття підприємницькою діяльністю.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 146 тис. грн. За законом, таке порушення не передбачає ні адміністративного, ні кримінального покарання.

Як відомо, з 2009 по 2016 рік Віталій Данілов був президентом Української футбольної прем'єр-ліги. Він був народним депутатом шостого і сьомого скликання. В 2019 році пройшов до Верховної ради під номером 16 за списками партії «Батьківщина». Зараз він є членом парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності.

До речі, Віталій Данілов – не єдиний представник партії «Батьківщина», в декларації якого НАЗК знайшло порушення. Раніше «Слово і діло» писало про те, що на Київщині депутат від «Батьківщини» не вніс в декларацію майна на 6,3 млн грн, а на Дніпропетровщині депутат від «Батьківщини» вніс у декларацію недостовірні відомості на 16 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: