НАЗК завершило повну перевірку декларації міністра розвитку громад Чернишова

Читать на русском
Декларація за 2020 рік міністра розвитку громад та територій пройшла повну перевірку НАЗК. Грубих порушень не виявлено.
Сайт ASPI

Національне агентство з питань запобігання корупції не виявило ознак незаконного збагачення у міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Про це йдеться у результатах повної перевірки НАЗК декларації міністра за 2020 рік, передає «Слово і діло».

Нацагентство розпочало повну перевірку у квітні 2021 року. Проаналізувавши державні реєстри, інформацію держорганів та органів місцевого самоврядування, а також пояснення декларанта, Управління проведення повних перевірок зробив висновок, що у діях міністра немає ознак адміністративних та кримінальних правопорушень.

«Наявність конфлікту інтересів не встановлено, ознак незаконного збагачення не встановлено», ‒ підсумували в НАЗК.

Зарплати антикорупціонерів: скільки у вересні заробили глави НАБУ, НАЗК і САПСлово і діло пропонує подивитися, у кого з керівників антикорупційних органів була найвища зарплата у вересні.

Водночас, НАЗК виявило деякі неточності в декларації. Зокрема, міністр записав неправильну суму коштів на банківському рахунку в «Ерсте Банк».

Також у Нацагентстві відзначили, що за підсумками проведеної перевірки не виявили ознак необґрунтованості активів, а точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел.

Нагадаємо, Олексій Чернишов обіймає посаду міністра з 4 березня 2020 року. До цього він очолював Київську облдержадміністрацію та займався бізнесом.

Також «Слово і діло» писало про те, що заступник міністра юстиції Віталій Василик, за даними НАЗК, захищав інтереси приватної компанії всупереч закону, а заступник голови ДФС Орленко приховав від НАЗК те, що його дружина позичила 2,7 млн грн третім особам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: