На Харківщині депутат від ОПЗЖ «приховав» від НАЗК дані про майно на 2,4 млн грн

Читать на русском
НАЗК під час повної перевірки декларації депутата Харківської облради від фракції ОПЗЖ Армена Бакманяна виявило невідповідності на 2,4 млн грн.
YouTube

Національне агентство із питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення у декларації за 2020 рік у депутата Харківської обласної ради від фракції «Опозиційна платформа ‒ За життя» Армена Бакманяна.

Про це йдеться у висновку НАЗК за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Зокрема, депутат не зазначив, що володіє садовим будинком площею 805 кв. м, житловим будинком в селі Катеринівка Сахновщинського району Харківської області площею 218 кв. м та ще 12 земельними ділянками.

За даними НАЗК, сумарно недостовірні відомості про нерухоме майно відрізняються від достовірних на суму 1 млн 266 тис. грн.

Також в Нацагентстві повідомляють, що Армен Бакманян не подав відомостей про його готівкові кошти ‒ 1 млн 958 тис. грн. Під час перевірки встановити достовірні відомості про наявність активу та його розмір НАЗК не вдалося.

Місцеві вибори: як партії поділили владу в міських радахПісля місцевих виборів в міських радах почали ділити владу. На інфографіці – скільки у партій мандатів в міськрадах і які посади вони забрали.

Окрім цього, за даними повної перевірки, декларант не зазначив, що мав фінансове зобов'язання перед ТОВ «Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство «Нарек» ‒ 908 тис. грн та перед фермерським господарством «Украгропродукція» ‒ 150 тис. грн.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 2 млн 435 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України», ‒ йдеться у результатах перевірки.

Якщо провину Бакманяна доведуть у суді, він буде змушений сплатити штраф 42,5 тис. грн ‒ 51 тис. грн або піти на громадські роботи 150-240 годин з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як відомо, Армен Бакманян з 2017 року працює заступником генерального директора Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства «Нарек». В Харківській обласній раді він очолює Комісію з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального розвитку села.

До речі, випадок Армена Бакманяна із недекларуванням майна на мільйони гривень не є унікальним. Раніше «Слово і діло» писало про те, що на Дніпропетровщині депутат від «Батьківщини» вніс у декларацію недостовірні відомості на 16 млн грн. А нардеп від фракції «Слуга народу» Герус не зміг підтвердити НАЗК походження доходів на 11 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: