Херсонський депутат від «Опоблоку» приховав, що тримає гроші в Сбербанку – НАЗК

Читать на русском
Депутат сьомого скликання Херсонської міськради Василь Федін приховав від НАЗК інформацію про свої банківські рахунки та нерухомість. За це йому загрожує штраф.
Херсонська обласна рада

Національне агентство із питань запобігання корупції знайшло недостовірні відомості у декларації депутата Херсонської міської ради 7 скликання фракції політичної партії «Опозиційний блок» Василя Федіна за 2020 рік.

Про це йдеться у висновку НАЗК за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Зокрема, за даними НАЗК, депутат не зазначив у декларації, що має відкритий рахунок в АТ «Сбербанк» та має на цьому рахунку грошовий актив ‒ 14 тис. грн.

Як відомо, «Сбербанк» є дочірнім банком ПАТ Сбербанк ‒ найбільшого російського банку. За даними Нацбанку, АТ «Сбербанк» займає 8 місце в рейтингу НБУ за розміром активів станом на 1 січня 2020 року. Кількість приватних клієнтів АТ «Сбербанк» перевищує 500 тисяч осіб.

Також в НАЗК з'ясували, що Василь Федін приховав вартість своєї нерухомості у Херсоні: будинку площею 198 кв. м та земельної ділянки площею 675 кв. м, квартири площею 48 кв. м та офісу площею 44 кв. м.

Квартира в РФ і цінні папери «Укрнафти»: що в декларації-2020 записав співголова ОПЗЖ БойкоУ сім'ї Юрія Бойка у власності більше 20 земельних ділянок, квартира в Росії і мільйони в банках.

Окрім цього, в декларації не було відображене домоволодіння в Херсоні, яке частково належить його дружині. Депутат не вказав і земельну ділянку в селі Широке Скадовського району Херсонської області площею 2500 кв. м, яка належить його дружині.

В Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості в декларації депутата відрізняються від достовірних на 669 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 172-6 КУпАП», ‒ підсумували у висновку повної перевірки.

Якщо в подальшому суд стане на бік НАЗК, Василь Федін буде змушений сплатити штраф 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (17 тис. ‒ 42,5 тис. грн.).

Як з'ясувало «Слово і діло», незадекларована нерухомість ‒ одна із основних причин притягнення декларантів до адміністративної та кримінальної відповідальності. Раніше ми писали, що депутат сьомого скликання Дніпропетровської облради від фракції «Батьківщина» Іван Рязанцев у своїй декларації за 2020 рік зазначив недостовірні відомості про свої численні земельні ділянки на суму понад 16 млн грн. А невдовзі стануть відомими результати повної перевірки декларації президента Володимира Зеленського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: