Член президії Аграрної партії України Полозов приховав свій бізнес у Росії – НАЗК

Читать на русском
Член президії Аграрної партії України Віктор Полозов не зазначив в декларації інформацію про об'єкти нерухомості та бізнес в РФ. За це йому загрожує кримінальна відповідальність.
Почерк Інфо

Національне агентство із питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення у декларації за 2020 рік у депутата Черкаської обласної ради сьомого скликання Віктора Полозова.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Зокрема, депутат не вказав, що володіє корпоративними правами в російській компанії ТОВ «Керуюча компанія «Алвіго» у розмірі 1 млн 273 тис. рублів, що в еквіваленті становить 481 тис. грн за офіційним курсом Нацбанку України на 31 грудня 2020 року. Окрім цього, Полозов приховав, що є керівником цієї компанії – вважають у НАЗК.

Не лише Медведчук: найвідоміші фігуранти проваджень про державну зрадуПроти кого в Україні порушували справи за фактом державної зради, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Згідно з даними офіційних російських реєстрів, ТОВ «Керуюча компанія «Алвіго» зареєстрована у Москві в 2010 році. Віктор Полозов очолив її у листопаді 2019 року. Профіль діяльності компанії - розроблення проєктів промислових процесів та виробництв електротехнічного спрямування.

У своїх поясненнях для НАЗК Віктор Полозов заявив, що не подав цих відомостей помилково, оскільки у 2020 році був активний рух корпоративних прав між засновниками. Але в Нацагентстві підкреслили, що ці пояснення не спростовують зазначення ним недостовірних відомостей.

Окрім цього, декларант не вказав вартості земельної ділянки його дружини та інформації про квартиру в Києві, в якій зареєстрований його син.

Також депутат не зафіксував свої фінансові зобов'язання перед банком ПриватБанк ‒ 198 тис. грн.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 1 млн 382 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України», ‒ йдеться у результатах перевірки.

Якщо вину Полозова доведуть у суді, він буде змушений сплатити штраф 42,5 тис. грн ‒ 51 тис. грн або піти на громадські роботи 150-240 годин з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як відомо, Віктор Полозов з 1991 року займається бізнесом. Він є членом президії політичної ради Аграрної партії України та очолює Черкаську обласну організацію цієї партії.

Нагадаємо, на дострокових парламентських виборах 2019 року Аграрна партія України здобула 0,5%, а до Верховної ради 9-го скликання потрапив лише один депутат ‒ Іван Чайківський (група «За майбутнє»). До речі, Чайківський ‒ один із небагатьох депутатів, які поки що не виконали жодної своєї обіцянки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: