На Полтавщині ексдепутатка «приховала» від НАЗК дані про майно на 6 млн грн

Читать на русском
Скандальновідома через кримінальне провадження депутат сьомого скликання Полтавської міської ради Ліліана Бєлашова приховала в декларації відомості на понад 6 млн грн.
Сайт Зміст

Національне агентство із питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення у декларації за 2020 рік у депутатки Полтавської міської ради сьомого скликання Ліліани Бєлашової.

Про це йдеться у висновку НАЗК за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Зокрема, депутатка не вказала, що володіє шістьома земельними ділянками, а також приховала вартість 13 земельних ділянок. За даними НАЗК, сумарно недостовірні відомості про нерухоме майно відрізняються від достовірних на суму 1 млн 603 тис. грн.

Також Ліліана Бєлашова не вказала вартість автомобіля марки Porsche Cayenne 2012 року випуску та Ssang Yong Rexton RX270XD 2009 року випуску.

Окрім цього, декларант не зазначила, що є засновником та має корпоративні права у ТОВ «Ларго каса» вартістю 5 млн грн та корпоративні права у ТОВ «ТК «Кристал» на суму 8,6 тис. грн.

Що обіцяють зробити мери і голови обладміністрацій у 2021 роціВіталій Кличко обіцяв в 2021 році відкрити в Києві дві станції метро, Борис Філатов – завершити реконструкцію Льодової арени в Дніпрі.

У НАЗК вважають порушенням і те, що Бєлашова не зазначила інформацію про дохід чоловіка ‒ подарунок у вигляді акцій банку АТ «Банк «Український капітал» загальною вартістю 8 млн 105 тис. грн.

При цьому Нацагентство не змогло під час перевірки підтвердити достовірність інформації про інші доходи чоловіка ексдепутатки Сергія Бєлашова: від банку АТ «Банк «Український капітал» ‒ 412 тис. грн, від ПАТ «ЗНВКІФ Верден» ‒ 310 тис. грн, від АТ «Таксомбанк» ‒ 942 тис. грн, від АТ КБ «ПриватБанк» ‒ 14 тис. грн, від ПАТ «Південний» ‒ 1 млн 619 тис. грн, від АТ «ОТП банк» ‒ 177 тис. грн.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 6 млн 611 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України», ‒ йдеться у результатах перевірки.

Якщо провину Бєлашової доведуть у суді, вона буде змушена сплатити штраф 42,5 тис. грн ‒ 51 тис. грн або піти на громадські роботи 150-240 годин з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як відомо, Ліліана Бєлашова була депутатом Полтавської міської ради від політичної партії «Совість України». За даними громадської організації «Чесно», вона є фігурантом кримінального провадження про підробку документів та організацію тендерів з фіктивною конкуренцією.

До речі, випадок Бєлашової із недекларуванням майна на мільйони гривень не є унікальним. Раніше «Слово і діло» писало про те, що на Дніпропетровщині депутат від «Батьківщини» вніс в декларацію недостовірні відомості на 16 млн грн. А нардеп від фракції «Слуга народу» Герус не зміг підтвердити НАЗК походження доходів на 11 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: