Напад на журналістів «Схем»: оголошену четверту підозру

Читать на русском
Слідчі повідомили про підозру четвертому учаснику нападу на знімальну групу журналістів програми Схеми в Укрексімбанку.
фото з відкритих джерел

Слідчі повідомили про підозру четвертому учаснику нападу на знімальну групу журналістів програми «Схеми» під час інтерв'ю на той час з головою правління «Укрексімбанку» Євгеном Мецгером.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури, передає «Радіо Свобода» в суботу, 23 жовтня.

Конфлікт журналістів «Схем» та Укрексімбанку: всі деталіНа журналістів програми Схеми напали в Укрексімбанку. Всі подробиці конфлікту і реакція на нього – в матеріалі.

Як повідомляється, четвертий підозрюваний - начальник управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони «Укрексімбанку». Чоловік отримав підозру у скоєнні двох кримінальних злочинів:

  • перешкоджання журналістській діяльності (карається штрафом до 850 гривень, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі до трьох років);
  • побої (карається штрафом до 850 гривень, або громадськими роботами на строк до 200 годин або виправними роботами до одного року)

Слідство у цій справі триває.

Раніше про підозру повідомили колишньому голові правління «Укрексімбанку» Євгену Мецгеру, керівнику служби безпеки «Укрексімбанку» Ігорю Тельбізову і директору департаменту інформаційної політики «Укрексімбанку» Володимиру Пікалову. Суд обрав їм запобіжний захід: Пікалову і Мецгеру - нічний домашній арешт, а Тельбізова відпустили під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, 4 жовтня в «Укрексімбанку» стався напад на знімальну групу проекту «Схеми» під час інтерв'ю з головою правління банку Євгеном Мецгером, в його кабінеті.

У банку озвучили свою версію подій - знімальну групу звинуватили у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом.

Пізніше Мецгер заявив, що повністю визнає свою відповідальність і вирішив відсторонитися на час слідства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: