Напад на журналістів «Схем»: в Укрексімбанку озвучили свою версію

Читать на русском
Укрексімбанк прокоментував ситуацію з нападом на журналістів Схем. Знімальну групу звинуватили у спробі протиправно заволодіти інформацією.
Євген Мецгер, глава банкуfacebook.com/MetzgerEugene

«Укрексімбанк» прокоментував ситуацію з нападом на журналістів «Схем». Знімальну групу звинуватили у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом.

Про це йдеться в заяві пресслужби банку в Facebook у відповідь на заяви «Схем».

Розпочате кримінальне провадження через напад на журналістів «Схем»Правоохоронці розпочали кримінальне провадження через напад на знімальну групу проєкту Схеми в Укрексімбанку.

«На нашу думку, у діях журналіста Кирила Овсяного містилися ознаки як протиправного заволодіння інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею), так і порушення Кодексу етики українського журналіста у частині використання незаконних методів отримання інформації. Враховуючи наведене, Банк розглядає можливість звернення до правоохоронних структур та органів, що регулюють діяльність у сфері телебачення і радіомовлення, щодо аналізу дій журналіста на відповідність вимогам чинного законодавства України і Кодексу етики українського журналіста», - йдеться в повідомленні.

У банку пояснили, що погодилися на інтерв'ю «Радіо Свобода» «згідно з переліком питань у запиті», але під час спілкування з Мецгера журналіст став питати «про діяльність клієнтів банку».

Прес-служба зазначила, що ця інформація є банківською таємницею, тому вони були змушені зупинити інтерв'ю.

У банку стверджують, що після цього журналістові запропонували підготувати питання, щоб банк міг «підготувати розгорнуті відповіді».

Як запевнили в «Укрексімбанку», після цього «журналіст з оператором без всяких перешкод покинули приміщення банку (з усією записуючою і освітлювальною технікою)».

Нагадаємо, 4 жовтня в Укрексімбанку стався напад на знімальну групу проекту «Схеми» під час інтерв'ю з головою правління банку Євгеном Мецгером, у його кабінеті. Поліція відкрила справу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: