Напад на журналістів «Схем» в Укрексімбанку: Мецгеру вручили нову підозру

Читать на русском
У справі про напад на журналістів Схем у приміщенні Укрексімбанку вручили нова підозру відстороненому голові правління Євгену Мецгеру.
Євген Мецгерфото ЕП

У справі про напад на журналістів «Схем» в приміщенні «Укрексімбанку» правоохоронці вручили нову підозру відстороненому голові правління банку Євгену Мецгеруу.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури у п'ятницю, 8 жовтня.

Конфлікт журналістів «Схем» та Укрексімбанку: всі деталіНа журналістів програми Схеми напали в Укрексімбанку. Всі подробиці конфлікту і реакція на нього – в матеріалі.

«Під процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури міста Києва 8 жовтня 2021 року повідомлено про нову підозру одному з керівників державного банку в рамках провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми»», - йдеться в повідомленні.

Мецгеру інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне утримання людей (ч.ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 КК України).

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, після нападу на знімальну групу «Схем» Мецгеру і ще одному співробітнику банку прокуратура вручила підозри. Перед цим Мецгера за його ж заявою наглядова рада Укрексімбанку відсторонила від посади.

Напередодні проект «Схеми» опублікував розслідування щодо Укрексімбанку. Мецгер вже встиг його прокоментувати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: