Напад на журналістів «Схем»: глава Укрексімбанку відсторонився від посади

Читать на русском
Напад на журналістів Схем. Голова Укрексімбанку Євген Мецгер заявив, що повністю визнає свою відповідальність і вирішив відсторонитися на час слідства.
Євген Мецгер, глава банкуfacebook.com/MetzgerEugene

Голова Укрексімбанку Євген Мецгер заявив, що повністю визнає свою відповідальність в ситуації, що склалася з нападом на знімальну групу «Схем» в його робочому кабінеті і вирішив відсторонитися на час слідства.

Про це повідомляє пресслужба банку в середу, 6 жовтня.

«Схеми» відновили відео, видалені співробітниками Укрексімбанку при нападі на журналістівНа відновлених відео є весь запис інциденту - застосування до журналістів фізичної сили, спроби відняти камери та Мецгер, який активно роздає своїм підлеглим вказівки

«Ситуація, яка виникла навколо Банку, є неприпустимою. Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність», - заявив Мецгер.

За його словами, він вже написав заяву про тимчасове складання повноважень.

«Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації Банку та відвернути негатив по відношенню до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови Правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в Банку згідно з відповідними процедурами», - сказав Мецгер.

Він додав, що подальший розвиток ситуації залежить тільки від висновків, які зробить слідство після перевірки.

Нагадаємо, 4 жовтня в Укрексімбанку стався напад на знімальну групу проєкту «Схеми» під час інтерв'ю з головою правління банку Євгеном Мецгером, у його кабінеті. Поліція відкрила кримінальне провадження.

У банку озвучили свою версію подій - знімальну групу звинуватили у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом.

В ОПУ закликали усунути Євгена Мецгера з посади голови Укрексімбанку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: