Мецгер відреагував на розслідування «Схем» щодо Укрексімбанку

Читать на русском
Відсторонений глава правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявив, що кредит, про який запитували журналісти Схем, не є проблемним.
Євген Мецгерfacebook.com/MetzgerEugene

Відсторонений глава правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявив, що кредит, про який запитували журналісти Схем, не є проблемним, а документи про компанії, які платять податки в «ДНР», журналісти повинні передати до СБУ для офіційного розслідування.

Про це він написав у п'ятницю, 8 жовтня, на своїй сторінці в Facebook.

Конфлікт журналістів «Схем» та Укрексімбанку: всі деталіНа журналістів програми Схеми напали в Укрексімбанку. Всі подробиці конфлікту і реакція на нього – в матеріалі.

Як повідомлялося, напередодні ввечері журналісти «Схем» випустили нове розслідування, в якому стверджують, що державний Укрексімбанк видав 60 млн доларів кредиту фірмам бізнесмена, який працює у так званій «ДНР» і платить там податки.

У відповідь на це Мецгер роз'яснив ситуацію, при який кредит йде мова. За його словами, Державний банк не вчинив жодного порушення.

«У нас є всі документи і ми відкриті для будь-яких перевірок органів досудового слідства. Служба Безпеки Укрексімбанк перевірила компанії, яким було надано кредит. Ніяких порушень законодавства з боку власників компаній не було виявлено. Кредит не є проблемним. Він належним чином обслуговується. Всі умови по сплаті відсотків і тіла кредиту виконуються. Кредит погодив Кредитний Комітет Банку (членом якого я не є). А у Незалежної Наглядової Ради Банку не було ніяких зауважень щодо видачі цього кредиту», - заявив Мецгер.

Також він заявив, що СБУ має з'ясувати, чи дійсно компанії позичальника працюють на території «ДНР» і платять там податки.

При цьому щодо надійності застави, у чому засумнівалися журналісти, Мецгер писати не став.

Нагадаємо, після нападу на знімальну групу «Схем» Мецгеру і ще одному співробітнику банку прокуратура вручила підозри. Перед цим Мецгера за його ж заявою наглядова рада Укрексімбанку відсторонила від посади.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: