У Зеленського хочуть оскаржити рішення Верховного суду щодо Тупицького

Читать на русском
На рішення Верховного суду про незаконність звільнення колишнього глави КСУ Тупицького буде подана апеляція, заявили в ОПУ.
Михайло Подолякфото Главком

На рішення Верховного суду про незаконність звільнення колишнього голови Конституційного суду Олександра Тупицького планується подати апеляцію.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у середу, 14 липня, передає РБК-Україна.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Безумовно, буде подана апеляція на це рішення Верховного суду. Президент діяв законно і в інтересах суспільства, скасовуючи указ Януковича про призначення Тупицького. Безумовно, це рішення ми не визнаємо в будь-якому випадку», - зазначив Подоляк.

Він також зазначив, що Тупицький повинен отримати справедливий вирок як особа, що «обґрунтовано підозрюється в скоєнні злочинів проти правосуддя». А рішення Верховного суду не зможе зупинити судову реформу.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ повідомили про те, що Верховний суд визнав незаконним указ президента Володимира Зеленського від 27 березня, яким той скасував призначення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна суддями КСУ.

Справу Тупицького у суді почали розглядати по суті. Засідання відклали до 21 липня. Перед цим прокурори відкликали клопотання, в якому вимагали обрати Тупицькому запобіжний захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: