Тупицькому повідомили про нову підозру

Читать на русском
Колишньому судді Конституційного суду Олександру Тупицькому в Офісі генпрокурора повідомили про нову підозру.
Фото: КСУ

Відсторонений глава Конституційного суду Олександр Тупицький отримав нову підозру. Вона стосується звинувачення у незаконному втручанні в систему дистанційного обслуговування клієнтів казначейства.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

«Встановлено, що колишній глава Конституційного суду України за попередньою змовою з головним бухгалтером цього суду здійснили несанкціоноване втручання в роботу автоматизованої системи дистанційного обслуговування клієнтів Державної казначейської служби України під час підписання електронних бухгалтерських документів, в результаті чого була спотворена інформація про справжніх їхніх підписантів», – йдеться у повідомленні.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

За даними слідства, ексглава КСУ, після відсторонення від посади через повідомлення про підозру в грудні 2020 року, передав захищений електронний носій з власним ключем кваліфікованого електронного підпису і пароль до нього головному бухгалтеру та надав незаконну вказівку про подальше використання цього ключа від його імені і замість нього для підписання платіжних та інших документів в автоматизованій системі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває і здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, за день до цього генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала Тупицькому повістку в Офіс генерального прокурора з метою вручити судді підозру у кримінальному провадженні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: