Ексголову КСУ Олександра Тупицького викликали в Офіс генпрокурора – адвокат

Читать на русском
Кравець написав, що Венедиктова викликала ексглаву КСУ на 11:00 16 липня в Офіс генпрокурора. У новій справі заявником виступає нардеп Юрчишин
Олександр ТупицькийЛівий берег

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала колишньому голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому повістку в Офіс генерального прокурора з метою вручити судді підозру у кримінальному провадженні.

Про це повідомив адвокат Тупицького Ростислав Кравець у Facebook.

Кравець написав, що Венедиктова викликала ексглаву КСУ на 11:00 16 липня в офіс генпрокурора.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

«О 21:55 доставили повістку з порушенням норм КПК. На завтра викликають для вручення нової підозри. Самої підозри правда ще немає, але до ранку планують написати. А що за діло? За рішення 27.10.2020 заявник нардеп Юрчишин» - написав він.

Як відомо, сьогодні Верховний суд визнав незаконним указ президента України Володимира Зеленського, яким він скасував призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду. На думку суду, президент вийшов за рамки своїх повноважень.

Йдеться про указ від 27 березня, яким він скасував призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

В Офісі президента заявили, що рішення Верховного Суду політичне і спрямоване на злам судової реформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: