У Зеленського відреагували на рішення ВС стосовно Тупицького

Читать на русском
У Зеленського відреагували на рішення ВС стосовно Тупицького. Кажуть, що рішення не є остаточним та буде оскаржене.
Фото з відкритих джерел.

У середу, 14 липня, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду ухвалив рішення щодо указу президента України № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України».

Як інформує ОПУ, це рішення не є остаточним та буде оскаржене.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

В Офісі президента уточнили, що рішення Верховного Суду ухвалено в день ухвалення Радою законопроєкту № 5068 про очищення Вищої ради правосуддя, а також після голосування за пропозиції президента України до законопроекту № 3711-д про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

«Вважаємо це рішення, ухвалене в інтересах Тупицького О. М., підготовкою до спроби знищення судової реформи в Україні через важелі Конституційного Суду. Президент України використає всі конституційні механізми для того, щоб захистити процес реформ у нашій державі та забезпечити повне функціонування законів про Вищу раду правосуддя та Вищу кваліфікаційну комісію суддів», - уточнили в ОПУ.

Нагадаємо, сьогодні Верховний суд визнав незаконним указ президента України Володимира Зеленського, яким він скасував призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду. На думку суду, президент вийшов за рамки своїх повноважень.

Мова йде про указ президента Володимира Зеленського від 27 березня, яким той скасував призначення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна суддями КСУ.

Справу Тупицького у суді почали розглядати по суті. Засідання відклали до 21 липня. Перед цим прокурори відкликали клопотання, в якому вимагали обрати Тупицькому запобіжний захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: