Вакцину Johnson & Johnson схвалили в США для ревакцинації

Читать на русском
Доза-підсилювач вакцини буде колотися американцям у віці від 18 років і старше і не раніше, ніж через два місяці після першої дози вакцини
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У США Консультативна рада федерального управління з нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) прийняла рішення схвалити застосування антикоронавірусної вакцини Johnson & Johnson для ревакцинації.

Про це повідомляє Голос Америки.

Відзначається, що доза-gідсилювач вакцини буде колотися американцям у віці від 18 років і старше і не раніше, ніж через два місяці після першої дози вакцини. При цьому в самих США інші ЗМІ відзначають, що для тих, хто отримував щеплення однією дозою вакцини Johnson & Johnson, ефективніше могло б стати щеплення-бустер препаратами Pfizer і Moderna, а не Johnson & Johnson.

Раніше комітет Європейського агентства лікарських засобів (EMA) з ліків для людини рекомендував колоти бустерні дози препаратів Pfizer і Moderna від коронавірусу людям з ослабленим імунітетом.

Що стосується України, то в МОЗ кажуть, що розробляти якісь плани ревакцинації в нашій країні занадто рано - ревакцинаційні методи не пройшли всі дослідження, а в Україні занадто мало повністю щеплених громадян.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: