В Японії взимку планують почати бустерну вакцинацію

Читать на русском
Влада країни планує профінансувати вакцинальну кампанію і простежити, щоб вона пройшла гладко, запевнив прем'єр.
фото з відкритих джерел

В Японії у грудні планують почати COVID-вакцинацію третьою дозою.

Про це повідомляє Kyodo News.

«Ми будемо проводити підготовку до того, щоб почати вакцинацію третьою дозою вже з грудня», - заявив прем'єр-міністр Фуміо Кісіда.

Згідно з його словами, витрати на вакцинацію третьою дозою влада візьме на себе і простежить, щоб кампанія зі щеплення від COVID-19 пройшла гладко.

При цьому, генсек ООН закликав до глобальної вакцинації. Антоніу Гутерріш виступив за повну всесвітню імунізацію населення і при цьому, на його думку, потрібно вирішити проблеми списання боргів держав.

У яких країнах роблять третє щеплення проти коронавірусуЯкі країни роблять третє щеплення проти коронавірусу та де планують ввести вакцинацію бустерною дозою, дивіться на інфографіці.

Варто зазначити, що бустерна вакцина – це додаткові дози вакцини, які повинні забезпечувати додатковий захист від хвороб. Це застосовується при багатьох вірусних інфекціях, включаючи грип (потрібна ревакцинація щороку), правець, дифтерію і кашлюк (кожні 10 років).

Деякі вакцини можуть бути більш ефективними, якщо вводити їх часто і меншими дозами, ніж дати одноразово велику дозу препарату. Такий підхід дає змогу імунній системі краще виробити відповідь. Коли імунна система запам'ятовує певні антигени, які активували її раніше, вона набагато швидше відреагує на них під час наступної «зустрічі».

Ревакцинацію проводять через дві причини. Перша – імунітет із часом природним чином слабшає, бустерна вакцина допомагає підтримувати його. Друга причина – поява нових штамів вірусу.

Нагадаємо, що бустерну вакцинацію вже розпочали у США, а також деяких країнах Європи.

Раніше ми повідомляли, що у ВООЗ закликали деякі країни призупинити бустерну вакцинацію.

Також, в Японії скасують карантинні обмеження заради експерименту.

Окрім цього, в ЄС рекомендували бустерні дози вакцин для деяких пацієнтів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: