В Україні зареєстрували однодозову вакцину Janssen від Johnson & Johnson

Читать на русском
МОЗ зареєструвало в Україні вакцину Janssen (Johnson & Johnson) від COVID-19 для екстреного медичного застосування.
фото Vida Press nuotr

Міністерство охорони здоров'я зареєструвало в Україні вакцину Janssen (Johnson & Johnson) від COVID-19 для екстреного медичного застосування.

Про це повідомила пресслужба МОЗ у понеділок, 5 липня.

Вакцина від коронавірусу Johnson & Johnson: що відомо про американський препаратВакцина від коронавірусу американської компанії Johnson & Johnson – ефективність, побічні ефекти, кількість доз.

«Janssen - це векторна вакцина розроблена, фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Для повної імунізації достатньо однієї дози», - йдеться в повідомленні.

Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та інші країни, відзначили в МОЗ.

У міністерстві також нагадали, що в Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 і скорочує її до п'яти днів.

Нагадаємо, в Україну завезли 500 доз вакцини Janssen, але вона ще не була зареєстрована.

«Слово і діло» докладно писало про такі вакцини: китайську CoronaVac, Pfizer/BioNTech, AstraZeneca і американську Johnson & Johnson.

Також ми зібрали інформацію про американську вакцину Moderna, якої в Україні немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: