Канада відмовилася прищеплювати населення вакциною Johnson & Johnson

Читать на русском
У Канаді відмовилися прищеплювати населення вакциною Johnson & Johnson. В результаті 300 тисяч доз, закуплених у квітні, викинуть.
Фото DW

У Канаді відмовилися прищеплювати населення вакциною Johnson & Johnson. В результаті 300 тисяч доз, закуплених у квітні, викинуть.

Про це повідомляє Le Figaro.

Причиною відмови від вакцини назвали побоювання з приводу виробництва вакцини в американській лабораторії.

«Через стурбованість з приводу лікарської речовини, розробленої на підприємстві Emerging BioSolutions в Балтіморі, штат Меріленд, Міністерство охорони здоров'я Канади не поширюватиме отримані інвентарні запаси з метою захисту здоров'я і безпеки канадців і канадських жінок», – йдеться в повідомленні.

Вакцина від коронавірусу Johnson & Johnson: що відомо про американський препаратВакцина від коронавірусу американської компанії Johnson & Johnson – ефективність, побічні ефекти, кількість доз.

Стверджують, що вакцина була забруднена компонентами іншої вакцини під час виробництва, і після дослідження флаконів Міністерство охорони здоров'я Канади не змогло зробити висновок, що вони відповідають канадським стандартам.

Також відомо, що органи охорони здоров'я США оголосили про необхідність викинути кілька партій вакцин Johnson & Johnson, вироблених на цьому заводі в Балтіморі.

Нагадаємо, Євросоюз відмовився від закупівлі 100 млн доз вакцини Johnson & Johnson від коронавірусу через те, що вже придбав вдосталь препаратів на це літо, а також через зрив постачань.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: