У вакцини від Johnson & Johnson виявили ще один побічний ефект

Читать на русском
Поки що зафіксовано тільки 108 випадків побічного ефекту у вигляді синдрому Гієна-Барре, з яких тільки один виявився летальним
Вакцина JanssenReuters

У антикоронавірусної вакцини Johnson & Johnson з'явився ще один побічний ефект. У список рідкісних ПЕ рішенням Комітету з безпеки ЕМА занесли синдром Гієна-Барре.

Про це повідомив європейський регулятор European medicines agency в четвер, 22 липня.

Синдром додадуть до переліку побічних ефектів вакцини Janssen для попередження та підвищення обізнаності медпрацівників і людей, які вибирають цю вакцину.

Синдром Гієна-Барре-гостре аутоімунне запальне захворювання. Воно полягає в тому, що нервові клітини організму уражаються імунною системою, що може привести до болю, оніміння або м'язової слабкості, а в деяких випадках - до летального результату.

Поки що зафіксовано тільки 108 випадків побічного ефекту у вигляді синдрому Гієна-Барре, з яких тільки один виявився летальним.

5 липня Міністерство охорони здоров'я зареєструвало в Україні вакцину Janssen виробництва Johnson & Johnson від COVID - 19 для екстреного медичного застосування. Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Дозвіл на її використання дали США, Великобританія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та інші країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: