Про ревакцинацію від коронавірусу говорити ще зарано – Ляшко

Читать на русском
Говорити про ревакцинації від коронавірусу зарано, вважають в МОЗ. Поки що в світі недостатньо багато людей отримали повний комплекс щеплення.
Слово і діло

Про план ревакцинації від коронавірусу в Україні наразі говорити зарано.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Сьогодні ВООЗ закликала не використовувати вакцину для бустерної дози, оскільки ще проходять дослідження. До того ж, досить мала кількість населення в цілому на планеті отримала повний комплекс щеплення», – сказав Ляшко.

Вакцинація від COVID-19: чи потрібно вводити третю дозу препарату та навіщоЧи потрібно вводити третю дозу вакцини від коронавірусу, що про це кажуть учені та ВООЗ, розібралося Слово і діло.

Міністр при цьому не говорить, скільки українців планують вакцинувати до кінця року: «Скільки зможемо, стільки зробимо. Це тепер буде залежати від українців».

Але, за словами Ляшка, якщо продовжувати робити 3,5-4 млн щеплень на місяць, то Україна зможе швидко наздогнати європейські країни.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін говорив, що повторна вакцинація населення від коронавірусу може статися через рік після введення базових щеплень.

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни світу ввести повний мораторій на ревакцинацію хоча б до кінця 2022 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: