Євросоюз відмовився від закупівлі вакцини Johnson & Johnson – Reuters

Читать на русском
Євросоюз відмовився від покупки 100 млн доз вакцини Johnson & Johnson від коронавірусу через те, що вже придбав вдосталь препаратів на це літо, а також через зрив поставок.

Євросоюз відмовився від закупівлі 100 млн доз вакцини Johnson & Johnson від коронавірусу через те, що вже придбав вдосталь препаратів на це літо, а також через зрив постачань.

Про це пише Reuters з посиланням на неназваних європейських чиновників, які обізнані з положеннями контракту.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

У кінці березня ЄС не став підтверджувати замовлення на 100 млн додаткових доз. Згідно з контрактом, Брюссель замовив 200 млн доз та мав можливість докупити ще 200 млн двома окремими траншами.

При цьому крайній термін для другого варіанту на решту 100 млн доз закінчується в кінці червня. Але поки що не схвалено рішення, чи використовувати його. У рамках початкового замовлення J & J зобов'язався доставити 55 млн доз до кінця червня, але поки що відвантажив лише близько 12 млн.

За внутрішнім оцінками, ЄС вже отримав достатньо вакцин від інших постачальників для імунізації дорослого населення влітку, а також має великий контракт із Pfizer/BioNTech на наступні роки.

Проте, все ще розглядається можлива закупівля додаткових доз J & J, в основному з метою передати їх біднішим країнам.

Нагадаємо, ВООЗ прогнозує поширення більш заразного штаму коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: