У справі Мецгера і Укрексімбанку влада може вирішити влаштувати показову прочуханку – експерт

Читать на русском
Мецгер може стати людиною, на прикладі якої влада продемонструє захист прав журналістів - тому не виключено, що його зразково покарають, вважає експерт
Євген МецгерВідкрите джерело

Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер, який потрапив у грандіозний скандал з нападом на журналістів проєкту «Схеми», може не відбутися легким переляком - за його рахунок влада може влаштувати зразково-показове покарання.

Про це заявив політичний експерт Валерій Димов в ефірі телеканалу «Україна 24».

Конфлікт журналістів «Схем» та Укрексімбанку: всі деталіНа журналістів програми Схеми напали в Укрексімбанку. Всі подробиці конфлікту і реакція на нього – в матеріалі.

«Якшо захочуть — вручать. Тут буде «зразкова прочуханка»... Ви ж бачили манери Мецгера? Він сидів так, як людина, яка дозволяє собі так робити. Він з самого початку вже сприймав журналістів так, як сприймає владу, яка його туди посадила. Тому вручать, щоб відвернути увагу, і зробити «зразкову прочуханку». Щоб показати населенню, що прав журналістів влада чітко дотримується» - припустив він.

Нагадаємо, після нападу на знімальну групу «Схем» Мецгеру і ще одному співробітнику банку прокуратура вручила підозру. Перед цим Мецгера за його ж заявою наглядова рада Укрексімбанку відсторонила від посади.

Напередодні проєкт «Схеми» опублікував розслідування про Укрексімбанк. Мецгер вже .

При цьому 8 жовтня Мецгеру вручили ще одну підозру - вже за важчою статтею.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: