Напад на журналістів «Схем»: голові Укрексімбанку вручили підозру

Читать на русском
Двом посадовцям Укрексімбанку, один з яких його глава Євген Мецгер, вручили підозру у зв'язку з нападом на журналістів програми Схеми.
фото Надія Максимець facebook.com

Двом посадовцям Укрексімбанку, один з яких його глава Євген Мецгер, вручили підозру в зв'язку з нападом на журналістів програми «Схеми» під час запису інтерв'ю.

Про це повідомила прессекретар Київської міської прокуратури Надія Максимець у Facebook у четвер, 7 жовтня.

Конфлікт журналістів «Схем» та Укрексімбанку: всі деталіНа журналістів програми Схеми напали в Укрексімбанку. Всі подробиці конфлікту і реакція на нього – в матеріалі.

«Обом посадовим особам банку вручені повідомлення про підозру і порядку з викликом на допит», - написала Максимець.

Підозри вручили сьогодні у присутності адвоката за ч. 1, 3 ст. 171 КК України, уточнила прессекретар.

Сам глава правління Укрексімбанку Євген Мецгер підтвердив, що Київська міська прокуратура вручила йому підозру.

«Отримав підозру від прокуратури. Правоохоронці сьогодні о 9 ранку приїхали до мене додому і вручили документ. Вчора вони чомусь приїжджали до приміщення банку, але я вже не мав законних підстав там перебувати після того, як написав заяву про відсторонення від виконання обов'язків», - написав він у Facebook.

Він зазначив, що готовий в повному обсязі співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, 4 жовтня в Укрексімбанку стався напад на знімальну групу проекту «Схеми» під час інтерв'ю з головою правління банку Євгеном Мецгер, в його кабінеті. Поліція відкрила кримінальне провадження.

У банку озвучили свою версію подій - знімальну групу звинуватили у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом.

Голова Укрексімбанку Євген Мецгер заявив, що повністю визнає свою відповідальність і вирішив відсторонитися на час слідства.

У справі про напад на знімальну групу «Схем» в Укрексімбанку прокуратура оголосила двом особам про підозру. Однак вручити її особам вчора не вдалося - слідчі не застали їх на робочому місці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: