«Схеми» відновили відео, видалені співробітниками Укрексімбанку при нападі на журналістів

Читать на русском
На відновлених відео є весь запис інциденту - застосування до журналістів фізичної сили, спроби відняти камери та Мецгер, який активно роздає своїм підлеглим вказівки
Скріншот з відеоradiosvoboda.org

Редакція проекту «Схеми» за допомогою технічних фахівців відновила відео на обох камерах, які співробітники Укрексімбанку відібрали у журналістів проєкту під час нападу на них в кабінеті голови правління Державного банку Євгена Мецгера 4 жовтня.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Відзначається, що на відновлених відео є весь запис інциденту, так само як і весь матеріал інтерв'ю, яке планував взяти у голови правління журналіст Кирило вівсяний. Серед іншого, там зафіксовані прямі вказівки Мецгера відібрати техніку у журналістів, видалити всі відеозаписи та накази застосувати до співробітників проєктe фізичну силу.

Крім того, з відео зрозуміло, що журналістів замкнули в приміщенні та не випускали їх звідти, а глава департаменту інформаційної політики Держбанку Володимир Пікалов погрожував їм. Зафіксовано момент відбирання камер у журналістів і застосування до них фізичної сили. А також фіксується транспортування камер в кабінети місцевих айтішників, де камери повинні були очистити від записів.

Відео «Схем» з «Укрексімбанку» відновлене: момент нападу, наказ Мецгера та видалення всього «в нуль»Радіо Свобода

Нагадаємо, 4 жовтня в Укрексімбанку, стався напад на знімальну групу проекту «Схеми». При цьому напад стався під час інтерв'ю з Головою правління банку Євгеном Мецгером, прямо в його кабінеті і його особистого благословення. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання здійснення журналістської діяльності.

Пізніше в Укрексімбанку прокоментували ситуацію з нападом на журналістів «Схем». Знімальну групу звинуватили в спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: