У Зеленського відреагували на напад на журналістів «Схем»

Читать на русском
В Офісі президента України відреагували на напад на журналістів «Схем» і закликали усунути Євгена Мацгера від посади голови Укрексімбанку.

В Офісі президента України відреагували на напад на журналістів «Схем» і закликали усунути Євгена Мацгера від посади голови Укрексімбанку.

Про це заявив радник глави ОПУ Михайло Подоляк, передає пресслужба відомства вранці в середу, 6 жовтня.

За словами чиновника, модель поведінки, яку суспільство побачило від представників банку, є неприпустимою.

ЗМІ в період деолігархізації: які зміни очікують на медіаНовий закон про деолігархізацію суттєво вплине на вітчизняний медійний ринок. Чи зникне вплив на медіа з боку олігархів і що зміниться для самих ЗМІ – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Правила поваги до журналістської роботи і формати надання доступу до суспільно важливої ​​інформації давно напрацьовані, і не може бути причини, щоб їх не дотримуватися», - сказав він.

У Зеленського повідомили, що Нацполіція в межах започаткованого кримінального провадження аналізує всі обставини того, що сталося. Наглядова рада банку заявила про проведення перевірки в рамках правил, затверджених для державного банку. Також на рівні Наглядової ради може відбуватися й модерування подальшого розвитку цієї ситуації для фінустанови.

«Щонайменше представляється логічним рішення про відсторонення від займаної посади голови правління банку, щоб не було жодної, навіть гіпотетичної перешкоди для розслідування і перевірки», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 жовтня в Укрексімбанку стався напад на знімальну групу проєкту «Схеми» під час інтерв'ю з головою правління банку Євгеном Мецгером, в його кабінеті. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: