Напад на журналістів «Схем»: готові перші підозри

Читать на русском
У справі про напад на знімальну групу Схем в Укрексімбанку прокуратура оголосила двом особам про підозру.
фото УП

У справі про напад на знімальну групу «Схем» в Укрексімбанку прокуратура оголосила двом особам про підозру. Зараз встановлюється їхнє місцеперебування.

Про це розповіла прессекретар Київської міської прокуратури Надія Максимець під час брифінгу в середу, 6 жовтня.

Конфлікт журналістів «Схем» та Укрексімбанку: всі деталіНа журналістів програми Схеми напали в Укрексімбанку. Всі подробиці конфлікту і реакція на нього – в матеріалі.

«На даний час підготовлена підозра двом особам. Зараз представник слідства з'ясовує це питання (місцеперебування осіб - ред.). Те, що одна людина склала повноваження, це не означає, що вона може не бути на робочому місці. Сподіваємося, що вдасться їх знайти на робочому місці і провести процесуальні дії», - розповіла Максимець.

Як пише УП, правоохоронці та прокуратура вже прибули до відділення Укрексімбанку. На вулицю перед будівлею вийшли мітингувальники - вони протестують проти протиправних дій, допущених керівництвом і охороною держустанови щодо журналістів «Схем».

Раніше генпрокурор Ірина Венедіктова також заявляла, що відповідальним буде повідомлено про підозру.

Нагадаємо, 4 жовтня в Укрексімбанку стався напад на знімальну групу проєкту «Схеми» під час інтерв'ю з головою правління банку Євгеном Мецгером, у його кабінеті. Поліція відкрила кримінальне провадження.

У банку озвучили свою версію подій - знімальну групу звинуватили у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом.

В ОПУ закликали усунути Євгена Мецгера з посади голови Укрексімбанку.

Голова Укрексімбанку Євген Мецгер заявив, що повністю визнає свою відповідальність і вирішив відсторонитися на час слідства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: