Розпочате кримінальне провадження через напад на журналістів «Схем»

Читать на русском
Правоохоронці розпочали кримінальне провадження через напад на знімальну групу проєкту Схеми в Укрексімбанку.
Фото Радіо Свобода

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження через напад на знімальну групу проєкту «Схеми» в Укрексімбанку.

Про це повідомляє пресслужба столичної поліції.

«Сьогодні (4 жовтня, - ред.) до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від редактора одного із інтернет-видань про те, що у приміщенні фінансової установи на вулиці Антоновича знімальній групі перешкоджають журналістській діяльності. Для встановлення всіх обставин події на виклик негайно виїхали наряди патрульних та слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції», - повідомили у столичній поліції.

Кримінальні правопорушення проти журналістів: скільки фіксують в УкраїніУ 2021 році проти журналістів зафіксували вже 126 порушень, зокрема 17 випадків завдання тілесних ушкоджень. Як було в попередні роки – на інфографіці.

На даний час правоохоронці проводять необхідні слідчі дії для об’єктивного та неупередженого досудового розслідування. Інспектори відділу дізнання Голосіївського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Нагадаємо, вчора в Укрексімбанку стався напад на знімальну групу проєкту «Схеми». Напад стався під час інтерв'ю з Головою правління банку Євгеном Мецгером, прямо в його кабінеті і його особистого благословення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: