У парламенті з'явилася нова коаліція з «Батьківщиною» – Разумков

Читать на русском
Дмитро Разумков після відставки з посади спікера заявив, що у Раді з'явилася нова коаліція зі Слуги народу і Батьківщини. Це показало голосування нардепів.
фото Верховна рада / Facebook

У Верховній раді України з'явилася нова коаліція з фракцій «Слуга народу» і «Батьківщина».

Про це заявив Дмитро Разумков після того, як Рада проголосувала за його відставку. У залі набрали 284 голоси «за».

Разумкова звільнили з посади голови РадиВерховна рада України на засіданні у четвер, 7 жовтня, проголосувала за звільнення голови Дмитра Разумкова.

Він, зокрема, прокоментував, що думає про голосування деяких опозиційних сил.

«Щодо голосування «Батьківщини»...Я зранку знав цю інформацію, що вони проголосують. Але я думаю, що ми вже побачили нову коаліцію: партія «Слуга народу» і «Батьківщина» – СНБ буде», – сказав Разумков на брифінгу в кулуарах ВР.

Нагадаємо, нещодавно депутати фракції «Слуга народу» пред'являли Юлії Тимошенко лобіювання голови Державної продовольчо-зернової корпорації України. Тоді парламентарії пояснювали: фракція «Батьківщина» дала голоси на підтримку бюджету в обмін на призначення своєї людини (Андрія Власенка) на посаду глави ДПЗКУ.

Спочатку Юлія Тимошенко публічно підтвердила свою причетність до цього призначення, втім після того, як Власенка затримали при спробі втечі з країни, заперечила цей факт.

2 жовтня народні депутати від «Слуги народу» у Трускавці зібрали понад 150 підписів за відкликання спікера Ради Дмитра Разумкова.

В ОПУ заявляли, що позиція Разумкова розходиться з позицією СН, і що він «гальмує ініціативи президента Зеленського».

На цьому тижні Рада відсторонила Дмитра Разумкова від проведення пленарних засідання на 5 і 6 жовтня. Сам Разумков заявив, що вважає таку процедуру незаконною, але до суду звертатися не буде.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: