Стало відомо, хто проведе засідання ВР щодо відкликання Разумкова

Читать на русском
Засідання Верховної ради 7 жовтня, на якому планують розглянути питання відставки спікера Дмитра Разумкова, буде вести нардеп від Слуги народу.
Данило Гетьманцевфото ВРУ

Засідання Верховної ради 7 жовтня, на якому планують розглянути питання відставки спікера Дмитра Разумкова, вестиме нардеп від «Слуги народу» Данило Гетманцев.

Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому пленарному засіданні.

Репетиція відставки: хто в Раді підтримав тимчасове відсторонення Разумкова від головуванняГолосами Слуги народу, груп За майбутнє та Довіра Дмитра Разумкова відсторонили від ведення двох пленарних засідань.

«Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев призначений головуючим на пленарному засіданні 7 жовтня», - повідомили у пресслужбі ВР в середу, 6 жовтня.

У Раді пояснили, що в даному випадку (згідно з Регламентом) головуючим на пленарному засіданні повинен бути нардеп, який не підписав пропозицію про відкликання спікера.

Відзначимо, до голосування щодо Гетманцева пройшло ще рейтингове голосування по іншим кандидатам - Гео Леросу, Олексію Гончаренку, Олександру Бакумову.

Нагадаємо, 30 вересня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія почав процедуру збору підписів за відставку Дмитра Разумкова з поста спікера Верховної ради.

Рада відсторонила Дмитра Разумкова від проведення пленарних засідання на 5 і 6 жовтня. Питання про звільнення Разумкова включили до порядку денного ВР 7 жовтня. Таким чином, депутати намагаються звільнити спікера в обхід регламенту.

Сам Разумков заявив, що вважає таку процедуру незаконною, але до суду звертатися не буде.

Призначити нового спікера Рада готується у п'ятницю, 8 жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: