Відставка Разумкова: спікер розповів, коли депутати отримають його звіт про роботу

Читать на русском
Засідання Верховної ради відбудеться 7 жовтня, на ньому планують розглянути питання відставки спікера Дмитра Разумкова.
фото ВРУ

Дмитро Разумков повідомив, що народні депутати отримають його звіт про роботу на посаді Голови Верховної Ради вранці 7 жовтня.

Про це спікер українського парламенту розповів в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Завтра зранку отримаєте звіт Голови. Він просто тільки ввечері був підготовлений… Вчора була запущена процедура. Вона має бути 10 днів. Сьогодні був звіт Рахункової палати. Завтра буде звіт Голови ВР. Можна було зробити це в нормальні строки, але я ж не затягую цей процес», – повідомив Разумков.

Зазначається, що згідно із Регламентом Верховної Ради, рішення про включення до порядку денного сесії ВР питання про відкликання з посади Голови ВР ухвалюється на пленарному засіданні, наступному за днем внесення такої пропозиції.

Без компромісів: що означає відкликання з посади спікера Дмитра РазумковаЦього тижня зусиллями фракції монобільшості у Верховній раді може з’явитися новий спікер. Як зміниться робота парламенту і що означає відкликання Дмитра Разумкова ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

Одночасно парламент дає доручення Рахунковій палаті провести фінансову перевірку виконання кошторису Верховної Ради в поточному році. Спікер парламенту готує звіт про свою роботу та про виконання кошторису ВР у поточному році. Цей звіт та висновок Рахункової палати надаються народним депутатам не пізніше як за два дні до розгляду питання на пленарному засіданні.

Нагадаємо, що 2 жовтня «Слуги народу» зібрали необхідні 150 підписів за відставку Разумкова.

Раніше ми повідомляли, що народні депутати із фракції «Слуга народу» самостійно визначатимуть кандидатуру на посаду голови Верховної Ради у разі відставки Дмитра Разумкова.

Стало відомо, хто проведе засідання ВР щодо відкликання Разумкова.

Також, Разумков пообіцяв звернутися до суду, якщо його спробують позбавити депутатського мандата.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: