Разумков повідомив, чи буде звертатися до суду у разі своєї відставки

Читать на русском
Голова Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що вважає процедуру своєї відставки незаконною.
Дмитро Разумковt.me/verkhovnaradaukrainy

Голова Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що вважає процедуру своєї відставки незаконною, проте звертатися до суду він не планує.

Про це він повідомив під час спілкування з журналістами сьогодні у Раді, передає УНН.

Без компромісів: що означає відкликання з посади спікера Дмитра РазумковаЦього тижня зусиллями фракції монобільшості у Верховній раді може з’явитися новий спікер. Як зміниться робота парламенту і що означає відкликання Дмитра Разумкова ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Я не буду політичні чвари перетворювати в бруд, яким забризкає парламент...Сьогодні мені колеги говорили, що у мене буде можливість звертатися до суду. Я не буду звертатися до суду. Якби я хотів всидіти на цій посаді, повірте, я знаю, як це зробити, але питання не в посаді, тому робити цього я не буду», - заявив Разумков.

Він зазначив, що його відкликання проходить незаконно, але «доводити, що це незаконно, коли люди знають, що це незаконно - це боротися з вітряними млинами».

Разумков зазначив, що у нього не було можливості довести свою позицію під час з'їзду «Слуг народу» у Трускавці. На його думку, він зміг би багатьох переконати.

Спікер ВР також уточнив, що мав можливість поговорити з президентом Зеленським про цю ситуацію, але не став цього робити через свої принципи.

Нагадаємо, Рада сьогодні відсторонила Разумкова від ведення засідань парламенту на два пленарні дні - 5 і 6 жовтня. На засіданні 7 жовтня розглянуть питання його звільнення.

Ще під час перерви у Раді стало відомо, що фракція «Слуга народу» намагається звільнити спікера ВР Разумкова «в обхід регламенту».

2 жовтня народні депутати від «Слуги народу» у Трускавці зібрали понад 150 підписів за відкликання спікера Ради Дмитра Разумкова.

Раніше в ОПУ заявляли, що позиція Разумкова розходиться з позицією СН, і що він «гальмує ініціативи президента Зеленського».

4 жовтня парламент запустив процедуру відставки Разумкова. При цьому сам Разумков заявляв, що процедура відкликання спікера ВР буде проходити виключно за регламентом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: