Президент назвав головну помилку спікера Ради Разумкова

Читать на русском
Президент зазначив, що в оцінці будь-якої посадової особи, що представляє «Слугу народу», він спирається на програмні положення партії.
Фото: kanaldom.tv

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що основне протиріччя щодо спікера парламенту Дмитра Разумкова полягає в тому, що він не поділяє програмні моменти «Слуги народу», які підтримали 73% українців, обираючи президента у 2019 році.

Про це сьогодні заявив глава держави під час наради парламентської фракції «Слуга народу» в Трускавці, пише телеканал Дім.

«Питання щодо Дмитра Олександровича (Разумкова, - ред.) - це для мене не питання. Я вважаю, що це внутрішньофракційне питання. Вважаю, що велика помилка з боку Діми або консультантів, які із ним зараз працюють, що він виносить ці питання в публічну сферу, в медіа. Хоча секретів ніяких немає», - сказав Зеленський.

«Невигідний» спікер: чи зможе Банкова відправити Разумкова у відставкуРозмови про можливу відставку Разумкова загострилися з початком політичного сезону. Кому може бути вигідна відставка спікера та чи піде Разумков у відставку найближчим часом, читайте у матеріалі Слово і діло.

Президент зазначив, що в оцінці будь-якої посадової особи, що представляє «Слугу народу», він спирається на програмні положення партії.

«Програма партії - це для мене як меню. Якщо ми боремося з олігархами - підпишіть закон. Не підписуєте? Шукайте іншу команду. Якщо ви віддаєте себе боротьбі з людьми, які робили все, щоб ми не були єдиною країною, якщо ви підтримуєте санкції щодо них, то ми - разом», - пояснив Зеленський.

Він підкреслив, що проблема не в особистості Дмитра Разумкова.

«А в тому, що якщо ти не підтримуєш боротьбу з олігархами, не підтримуєш санкційну політику, наприклад, щодо пана Медведчука та інших, то я вважаю, що у цих людей просто інші політичні погляди. І це нормально. Ми живемо в демократичній державі. Але якщо погляди відрізняються від поглядів понад 200 людей, від 73% [українців], які віддали голоси саме за програму партії «Слуга народу»... Ми ж нічого іншого, крім виконання цієї програми, не робимо. І якщо твої погляди інші — значить, ти живеш своїм особистим життям», - резюмував президент.

Нагадаємо, 30 вересня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія почав процедуру збору підписів за відставку Дмитра Разумкова з посади спікера Верховної ради. Вони вже надійшли до Апарату ВР. Пізніше Арахамія подав ще одне звернення - приватне.

Сам Разумков не виключив, що його можуть спробувати позбавити депутатського мандата.

Раніше в ОПУ заявляли, що Разумков нібито «відкрито гальмує ініціативи президента Володимира Зеленського» і це може спровокувати жорсткі рішення. Однак запевнили, що не причетні до запуску процедури відставки спікера.

Разумков офіційно призначив депутатам від «Слуги народу» зустріч на 4 жовтня в стінах парламенту. Спікер на тлі можливої ​​його відставки хоче обговорити з нардепами свою роботу за 2 роки на цій посаді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: