«Це не особисті відносини»: Подоляк висловився щодо ситуації навколо Разумкова

Читать на русском
Можливі відставки на рівні спікера Верховної ради або міністра - це не питання особистих відносин президента, звертають увагу в ОПУ.
Михайло Подолякфото Укрінформ

Можливі відставки на рівні спікера Верховної ради або міністра - це питання функціональної здатності, а не особистих відносин президента.

Про це заявив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк у Трускавці, коментуючи ініціативу про відкликання з посади голови ВР Дмитра Разумкова, передає Укрінформ.

Разумков запросив нардепів обговорити його «незадовільну роботу»Голова ВР Дмитро Разумков призначив депутатам від Слуги народу зустріч на 4 жовтня в стінах парламенту. Спікер на тлі можливої його відставки хоче обговорити з нардепами свою роботу.

«Теоретично, питання відставки або не відставки на такому рівні, як спікер парламенту або будь-який міністр, - це не питання особистих відносин, це питання функціональної здатності. І партії вирішувати, функціонально чи здатний Разумков сьогодні вирішувати завдання, які взяла на себе партія влади, коли йшла на вибори, і коли вже сьогодні маємо половину терміну і партії влади як такої, і президента...Це не особисті відносини, ще раз підкреслюю», - сказав Подоляк.

При цьому він додав, що якщо функціонально Разумков робить правильно, «то яка відставка може бути?».

«Якщо є якісь невідповідності між функціональними обов'язками, які він на себе має взяти, модераційна обов'язками, то, безумовно, може бути питання обговорення, внутрішньопартійне, про його можливу відставку», - зазначив Подоляк.

На питання, чи буде обговорювати глава держави з парламентаріями можливе відкликання Разумкова з посади, радник керівника ОП відповів: «Президент може обговорювати з фракцією і з партією будь-які питання».

У той же час відповідаючи на питання, які стосунки між Разумковим і Зеленським, Подоляк заявив: «Я думаю, прекрасні».

Нагадаємо, 30 вересня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія почав процедуру збору підписів за відставку Дмитра Разумкова з посади спікера Верховної ради. Вони вже надійшли до Апарату ВР. Пізніше Арахамія подав ще одне звернення - приватне.

Сам Разумков не виключив, що його можуть спробувати позбавити депутатського мандата.

Раніше в ОПУ заявляли, що Разумков нібито «відкрито гальмує ініціативи президента Володимира Зеленського» і це може спровокувати жорсткі рішення. Однак запевнили, що не причетні до запуску процедури відставки спікера.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: