З'ясувалося, як зросте мінімальна пенсія для людей від 70 років

Читать на русском
Пенсія для людей старших за 70 років при повному стажі у 2022 році виросте. Скільки отримають пенсіонери - повідомили в Мінсоцполітики.
Марина Лазебнаfacebook.com/MLSP.gov.ua

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповіла про підняття розміру мінімальної пенсії для людей старших за 70 років у 2022 році.

Зокрема, вона озвучила розмір пенсії для такої категорії пенсіонерів.

Накопичити без держави: коли завершиться пенсійна реформа в УкраїніДискусії з приводу запуску накопичувальної пенсійної системи вже за нової влади тривають останні 2 роки. Які шанси запустити пенсійну реформу у наступному році – аналізував політолог Олександр Радчук.

«У наступному році пенсійна виплата для людини у віці від 70 років при повному стажі не може бути меншою, ніж 3 тис. грн», - сказала Лазебна на пресконференції у вівторок в Києві.

Вона також нагадала, що влада також має намір впровадити обов'язкову накопичувальну систему і розвивати добровільні пенсійні накопичення.

Нагадаємо, в Україні з 1 жовтня 2022 року певній категорії пенсіонерів доплачуватимуть щомісяця по 300 гривень. Таке рішення ухвалив Кабмін.

А 9 вересня Верховна рада підтримала у першому читанні законопроект про індексацію пенсій. Документом пропонується: визначити дату щорічної індексації пенсій - 1 березня.

У проекті держбюджету на 2022 рік на пенсії передбачили понад 200 млрд гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: