У Мінсоцполітики пообіцяли надбавку жінкам-пенсіонерам: подробиці

Читать на русском
Також, для осіб старших за 70 років за наявності тривалого стажу роботи (у чоловіків – 35 років, а у жінок – 30 років) мінімальна пенсійна виплата з жовтня 2022 року складатиме 3000 грн.
economy.24tv.ua

З 2022 року при виході на пенсію в 60 років жінкам встановлюватиметься підвищення до пенсії. Йдеться про підвищення у розмірі 9%.

Про це повідомляє «Пенсійний кур’єр» з посиланням на голову Мінсоцполітики Марину Лазебну.

«Таке підвищення збереже співвідношення в розмірах пенсій жінок при однаковій тривалості страхового стажу і заробітку в 2022 році, який є перехідним роком завершення підвищення пенсійного віку жінкам», – додала Лазебна.

Зазначимо, що згідно із проектом Державного бюджету на 2022 рік Уряд визначив пріоритетним підвищення пенсійних виплат особам старшого віку і додатково включив у 2022 році осіб віком від 70 до 75 років в ініційовану Президентом України програму збільшення виплат цим громадянам.

Пенсії в Україні: коли пропонують проводити щорічну індексацію і кому ще підвищать виплатиПенсії в Україні можуть почати щорічно індексувати 1 березня. Що ще передбачає законопроєкт, ухвалений у першому читанні, і хто отримає підвищення пенсій в 2021 році.

При цьому, постанова передбачає встановлення з жовтня 2022 року для 1,7 мільйонів осіб віком від 70 до 75 років щомісячних доплат до пенсій у розмірі до 300 грн (в межах розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні за 2020 рік).

Також, для осіб старших за 70 років за наявності тривалого стажу роботи (у чоловіків – 35 років, а у жінок – 30 років) мінімальна пенсійна виплата з жовтня 2022 року складатиме 3000 грн.

За наявності стажу меншої тривалості мінімальна пенсійна виплата для вказаних осіб визначатиметься пропорційно наявному страховому стажу і при наявності страхового стажу у чоловіків 25 років, а у жінок 20 років складатиме не менше ніж 2 500 гривень.

Нагадаємо, що 9 вересня Верховна рада підтримала у першому читанні законопроект про індексацію пенсій. Документом пропонується: визначити дату щорічної індексації пенсій - 1 березня. Пенсії хочуть підвищувати військовим, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів на загальних умовах.

Керівництво Світового банку дало Україні пораду щодо накопичувальних пенсій, над впровадженням яких робота триває.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: