Накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної – Марченко

Читать на русском
Накопичувальна пенсійна система після її впровадження діятиме паралельно із солідарною системою загальнообов'язкового державного пенсійного страхування і не зменшуватиме розмір пенсій.
Слово і діло

Накопичувальна пенсійна система після її впровадження діятиме паралельно із солідарною системою загальнообов'язкового державного пенсійного страхування і не зменшуватиме розмір пенсій.

Про це написав міністр фінансів Сергій Марченко у Facebook.

Міністр зазначив, що солідарна пенсія схожа на фінансову піраміду, коли велика кількість населення фінансує пенсіонерів.

Накопичити без держави: коли завершиться пенсійна реформа в УкраїніДискусії з приводу запуску накопичувальної пенсійної системи вже за нової влади тривають останні 2 роки. Які шанси запустити пенсійну реформу у наступному році – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Солідарна пенсійна система працює так: відрахування із вашої заробітної плати у вигляді єдиного соціального внеску надходять до Пенсійного фонду та відразу перерозподіляються та виплачуються нинішнім пенсіонерам. Вже зараз кількість пенсіонерів майже зрівнялась з кількістю працюючих, які сплачують внески ЄСВ. Темпи старіння населення такі, що кількість працюючих буде постійно скорочуватися, а кількість пенсіонерів – зростати. Це створює ризик, що на одного працюючого буде приходитись декілька пенсіонерів. Саме тому тим, кому зараз 40 років, вже треба думати про пенсійні накопичення», - пояснив міністр.

Накопичувальна ж система, за словами Марченка, полягає в тому, що відрахування з зарплати акумулюються на індивідуальному пенсійному рахунку. У підсумку, особа отримує у вигляді накопичувальної пенсії всі внески плюс інвестиційний дохід.

«Тобто ваші внески працюють виключно на вас. Накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної та не зменшуватиме її розмір», - зазначив чиновник.

Раніше в Мінсоцполітики назвали умови для отримання пенсії в сім тисяч.

Також нагадаємо, Шмигаль оцінив економічний ефект від введення накопичувальних пенсій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: