Українським пенсіонерам доплатять по 300 гривень: хто отримає надбавку

Читать на русском
Пенсіонерам доплатять по 300 гривень. В Україні доплати до пенсії отримає певна категорія пенсіонерів з жовтня 2022 року. Рішення ухвалив Кабмін.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

В Україні з 1 жовтня 2022 року певній категорії пенсіонерів будуть доплачувати щомісяця по 300 гривень.

Відповідне рішення затвердив Кабмін на засіданні у середу, 15 вересня.

Пенсії в Україні: коли пропонують проводити щорічну індексацію і кому ще підвищать виплатиПенсії в Україні можуть почати щорічно індексувати 1 березня. Що ще передбачає законопроєкт, ухвалений у першому читанні, і хто отримає підвищення пенсій в 2021 році.

Доплати отримають пенсіонери у віці від 70 до 75 років.

«З 1 жовтня 2022 року пенсіонерам у віці 70-75 років будуть встановлені щомісячні доплати в сумі до 300 гривень. Це ті категорії громадян, пенсія яких є меншою від розміру середньої заробітної плати за 2020 рік», - сказав прем'єр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Він також нагадав, що вже з жовтня цього року пенсіонери у віці 75-80 років почнуть отримувати доплати до 400 гривень, а з минулого року виплати по 500 гривень стали отримувати пенсіонери 80-ти років.

Більше того, зазначив прем'єр, з березня 2023 року в Україні буде поводиться щорічна індексація пенсій.

Нагадаємо, 9 вересня Верховна рада підтримала у першому читанні законопроект про індексацію пенсій. Документом пропонується: визначити дату щорічної індексації пенсій - 1 березня. Пенсії хочуть підвищувати військовим, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів на загальних умовах.

Керівництво Світового банку дало Україні пораду щодо накопичувальних пенсій, над впровадженням яких робота триває.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: